MY DAY

FIRE

fire

 

Jag upplever allt mellan gott och ont här i Oslo.

Torsdagsnatt gick brandlarmet i  byggnaden jag bor i och jag lägger ingen stress i att skynda ut då jag aldrig varit med om de tidigare så ser de som vilken övning som helst men fel som jag hade öppnade jag dörren till korridoren för att gå ut och röken smäller mig i käften till verkligheten. Sedan ute hostar jag sönder och med 2 security, 4 ambulanser, 2 polisbilar, 2 brandbilar och 1 dykarbil verkade ingen bära en vattenflaska? så hostan fortsätter i ca 4h innan jag får ut vad jag heter och vart jag bor (tror vatten aldrig smakat så gott i hela mitt liv). När mina spyor är bortkastade och hostan gått ner till de vanliga är min ända tanke varför poliserna fortfarande frågar hur många lägenheter de finns i byggnaden. Vart är hyresvärdarna i allt detta?

Det är så mycket rörelse här med journalister, oroliga husdjur, barn och blinkande ljus av bilar men inte en ända hyresvärd, vaktmästare eller någon som kan byggnaden in och ut? ingen som kan svara om de är någon kvar i byggnaden då de inte vet hur många lägenheter de finns?

Efter att jag samlat mina krafter i ambulansen och börjar gå runt på gatan med en vita filt över mig som jag fick av en ambulanspersonal och ser de jag delar samma byggnad med gör de plötsligt ont i bröstet. Flera av dem hade mer bortom ut än mig själv då både skor och jackor finns kvar där inne i byggnaden.

Efter en sådan här händelse inser man hur de lilla gör en annan lycklig, som den där filten som gjorde dig lite varmare i höstkylan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *